May 5, 2024
De wellnessroutine waar Taylor Swift bij zweert

De wellnessroutine waar Taylor Swift bij zweert

Het leven op tournee is afmattend (althans dat heb ik gehoord), maar Taylor Swift had ons voor de gek kunnen houden met haar schijnbaar moeiteloze uithoudingsvermogen tijdens haar drie uur durende “The Eras Tour”-show (compleet met naadloze outfitwisselingen op het podium, mag ik hieraan toevoegen ). Ik vroeg me af hoe ze zich een weg baant door 44 hits van haar 10 studioalbums zonder ook maar te zweten of een van de pailletten van haar rood-en-lovertjes-slinger te laten vallen. Reputatie Look. Dus natuurlijk zocht ik het internet af naar elk weetje dat ik kon vinden over haar welzijnsroutine.

Hoe zweet ze het uit? Wat eet ze op een dag? Is ze net als wij als het om zelfzorg gaat? Dankzij verschillende bronnen, waaronder Swift’s interview als TIME’s 2023 Persoon van het Jaar en het interview van haar trainer in april 2024 met Mode, hebben we enig inzicht in hoe ze zich voorbereidde op de eisen van haar tour. Lees verder voor een overzicht van de gezondheids- en welzijnsstandbys van T-Swift. Alexa, speel The Tortured Poets Department.

Haar fitnessroutine

Swift gaf toe dat ze in haar jeugd ‘als een studentenjongen’ toerde en maakte er deze keer geen probleem van. ‘Ik wist dat deze tour op een gegeven moment moeilijker was dan alles wat ik ooit eerder had gedaan’, gaf ze toe Tijd. “Eindelijk, voor de allereerste keer, heb ik me fysiek correct voorbereid.” Haar trainer Kirk Myers, die haar voorbereidde op ‘The Eras Tour’, vertelde het Mode dat ze haar training benaderden ‘met de mentaliteit van een professionele atleet’, waarbij ze ‘buiten het seizoen’ en ‘in het seizoen’ heeft. (Misschien heeft ze wat inspiratie gekregen van Travis Kelce?)

Als ze niet op tournee is (of haar “buiten het seizoen”), traint Swift zes dagen per week “soms twee uur per dag” om zich voor te bereiden op de slopende tour. Zes maanden voor de eerste show raakte Swift rennend de grond (of de loopband). “Elke dag rende ik op de loopband en zong ik de hele setlist hardop”, vertelde ze Tijd. “Snel voor snelle nummers, en joggen of een snelle wandeling voor langzame nummers.” Dus eigenlijk deed ze haar eigen versie van de Taylor Swift-loopbandtraining.

Naast het trainen van haar lichaam voor de tour, moest ze ook haar dansbewegingen trainen. Daarvoor riep ze de hulp in van choreograaf Mandy Moore en trainde ze drie maanden voor de eerste show. “Ik heb drie maanden danstraining gehad omdat ik het in mijn botten wilde krijgen”, zei Swift. “Ik wilde zo overrepeteren dat ik gek kon doen tegen de fans en mijn gedachtegang niet zou verliezen.” Als ze op tournee was (of haar ‘in-season’), was elke show op zichzelf een drie uur durende slopende training, dus beperkte ze de extra trainingen tot twee keer per week, met de nadruk op conditie. “Taylor heeft de hele tour getraind”, zei Meyers. “Training tijdens het seizoen ging meer over onderhoud, en dus ging het meer over stabiliteit, mobiliteit en biomechanica.”

“Ik wilde zo overrepeteren dat ik gek kon doen tegen de fans en mijn gedachtegang niet zou verliezen.”

Haar downtime

Non-stop, opeenvolgende shows vragen om een ​​aantal grote R&R, en Swift doet het goed. Tussen de tourneedelen door brengt ze 24 uur door met rusten en opladen. “Ik verlaat mijn bed alleen om eten te halen en het terug te brengen naar mijn bed en het daar op te eten”, legde ze uit Tijd. “Het is een droomscenario. Ik kan nauwelijks praten omdat ik al drie shows achter elkaar heb gezongen.” Swift weet hoe belangrijk het is om tijd vrij te maken om niets te doen. Ze heeft tenslotte miljoenen Swifties die van haar afhankelijk zijn. “Ik weet dat ik dat podium op ga, of ik nu ziek, gewond, diepbedroefd, ongemakkelijk of gestrest ben”, zei ze. Hoewel we misschien niet het podium betreden en bewonderende fans hebben, verdienen we allemaal rust, of het nu gaat om trainingen of de dagelijkse sleur. Neem een ​​adempauze, of het nu een dag in bed is zoals Taylor, een blokje om lopen, of een lymfatische massage maken.

Haar dieet

De showbizz is niet zonder rage diëten, reinigingsproducten en snelle oplossingen, maar reken Swift niet tot die groep. Ze hanteert een evenwichtige benadering van haar dieet. De enige informatie die mijn uitgebreide onderzoek over haar dieet vond, was uit 2010 (dat is Onbevreesd tijdperk, jullie allemaal), maar ik denk dat het nog steeds een goed advies is: “…Ik probeer het lichter te houden, maar het is niets te strak of te gek,” vertelde Swift WebMD in 2010. “Ik hou er niet van om te veel regels te creëren waar ik ze niet nodig heb. Dankzij ons gezond verstand weten wij wat goed voor ons is.” Als je een Swiftie bent, weet je al dat ze een zoetekauw is. “Ik bak pompoenbrood voor iedereen die ik ken en maak gembermelassekoekjes, warme chocolademelk en chai”, vertelde ze Eet smakelijk in 2012 (beter bekend als de Rood tijdperk). Wat betreft haar favoriete drankjes? Magere vanille lattes op weekdagen en PSL’s in het weekend. ‘Het punt is dat ik nooit weglaat waar ik van houd’, vertelde Swift WebMD.

Eén uitzondering op haar mentaliteit waarbij het evenwicht voorop staat en geen beperkingen is: Swift stopte met alcohol ter voorbereiding op ‘The Eras Tour’. ‘Ik was erg gedisciplineerd als het om drinken ging’, vertelde ze Tijd. “Ik stopte een paar maanden voor de show met drinken, behalve op Grammy-avond. Die show doen met een kater…Ik wil die wereld niet kennen.’ (PS Als je alcohol niet helemaal wilt schrappen zoals Swift, probeer dan deze eenvoudige alternatieven).

Haar geestelijke gezondheidsroutine

Van interviews in 2010 tot haar meest recente in 2023 lijkt het erop dat Swift zich altijd heeft gericht op het schrijven en maken van kunst als belangrijke praktijken op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. ‘Van jongs af aan dacht ik elke keer dat ik pijn voelde: ‘Het is oké, ik kan hier na school over schrijven”, zei Swift in 2010. ‘Als jong kind leerde ik mijn emoties verwerken door te schrijven. ” Swift was iets op het spoor; de pen op papier zetten heeft voordelen zoals het verminderen van stress, het creëren van ruimte voor negatieve gedachten en het verdiepen van zelfontdekking.

Swift gebruikt haar songwriting en muziek om haar gevoelens te verwerken: ‘Elke keer als iets pijn doet, zoals afwijzing, verdriet of eenzaamheid, of ik vreugde voel of verliefd word, vraag ik mezelf af: ‘Kan ik hier een liedje over schrijven, zodat ik weet hoe ik het moet doen?’ Voel ik me?” vervolgde ze in 2010. Zelfs als je dagboekaantekeningen over je gevoelens geen platina-hit worden, kan het bijhouden van een dagboek helpen bij het verwerken van emoties. Zie het als een therapiesessie met jezelf. “Er is één ding dat ik heb geleerd: mijn reactie op alles wat er gebeurt, goed of slecht, is dingen blijven maken. Blijf kunst maken,’ zei ze tegen haar Tijd in 2023.

Een andere belangrijke praktijk in de geestelijke gezondheidszorg is het stellen van grenzen, het niet benadrukken van dingen die uit de hand lopen, en het geven van prioriteit aan vreugde. ‘Door de jaren heen heb ik geleerd dat ik niet de tijd of de bandbreedte heb om me druk te maken over dingen die er niet toe doen,’ zei Swift. “Ja, als ik uit eten ga, ontstaat er een hele chaotische situatie buiten het restaurant. Maar ik wil nog steeds graag met mijn vrienden uit eten.” De moraal van haar verhaal? “Het leven is kort. Beleef avonturen.” Genoeg gezegd.

“Ja, als ik uit eten ga, ontstaat er een hele chaotische situatie buiten het restaurant. Maar ik wil toch graag met mijn vrienden uit eten. Het leven is kort. Beleef avonturen.”

Haar zelfzorg

In haar interview uit 2010 met WebMDSwift heeft het leven op tournee niet vertroebeld: urenlang in de bus zitten, alles geven op het podium en minder slaap krijgen, kan uitputtend aanvoelen. Haar sleutel om door dit alles heen in balans te blijven, is het volgen van een geruststellende routine en het inpakken van bepaalde reisbenodigdheden. Haar eerste opdracht als ze zich in haar hotelkamer vestigt, is uitpakken. “Ik doe het overal waar ik ga”, zei Swift. “Ik hou echt van de manier waarop het voelt om mijn kleren in laden te hebben opgeborgen en mijn schoenen in de kast.” Swift vertelde ook dat ze kaarsen naar elke bestemming brengt. Ook al deelde ze deze routine in 2010, toen we allemaal “Forever & Always” aan het knallen waren (niet Taylor’s versie) van onze iPods, is Swift door en door een zelfzorgkoningin, en we denken graag dat ze dezelfde moeite doet om voor zichzelf te zorgen tijdens haar “The Eras Tour” vandaag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *