May 22, 2024
Lucky Bamboo-plantenverzorging: Lucky Bamboo-tips voor binnenshuis

Lucky Bamboo-plantenverzorging: Lucky Bamboo-tips voor binnenshuis

Een klavertje vier, een hoefijzer, een levendige regenboog die Roy G. Biv echt tot zijn recht laat komen – laten we eerlijk zijn: of je nu in geluk gelooft of niet, er zijn enkele toevallige symbolen die een glimlach opwekkende goede sfeer in je leven brengen. Als je van dat gevoel een vaste waarde in je huis wilt maken, dan is de Lucky Bamboo-plant hier om je te helpen. Maar hoewel bekend is dat geluksbamboe geluk brengt, heeft deze gemakkelijke kamerplant meer te bieden dan op het eerste gezicht lijkt. Officieel bekend als Dracaena sanderianaDeze tropische plant komt doorgaans overal voor, van West-Centraal Tropisch Afrika tot Noordoost-Angola. Geloof het of niet, Lucky Bamboo-planten zijn dat niet technisch gezien bamboe: Ze maken eigenlijk deel uit van de aspergefamilie.

Ongeacht in welke familie hij zich bevindt, er valt nog steeds veel te bewonderen aan de geluksbamboeplant. “Lucky Bamboo is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar [it’s] staat ook bekend om zijn onderhoudsgemak, waardoor het ideaal is voor zowel beginners als liefhebbers van tuinieren”, zegt Samuel Davis, CEO van London Gardeners. Je kunt hem kweken als kamerplant in pot of als stek in een vaas met chloorvrij water. Meer weten over deze welvarende plant? Lees verder voor alles wat je moet weten over de Lucky Bamboo-plant, van de bijzondere betekenis tot de beste verzorgingstips.

Lucky Bamboo dracaena sanderiana plant in een vaas thuis

Elizabeth Fernández//Getty-afbeeldingen

Betekenis van Lucky Bamboo-planten

Er is een reden waarom een ​​geluksbamboeplant wordt overwogen: gelukkig: Traditionele Chinese culturen geloven dat het hebben (en schenken) van bamboe geluk kan brengen. Deze plant is echter geen one-luck-fits-all situatie. Volgens de Chinese traditie betekent het aantal stengels van je geluksbamboeplant geluk voor verschillende gebieden van je leven.

  • Twee stengels: Liefde
  • Drie stengels: Levensduur en vreugde
  • Vijf stengels: Harmonie en Balans
  • Zes stengels: Rijkdom
  • Zeven stengels: Gezondheid
  • Acht stengels: Ontwikkeling en groei
  • 21 stelen: De perfecte mix van harmonie, rijkdom, gezondheid, geluk, liefde, voorspoed en geluk.

Vermijd bamboeplanten met vier stengels. In de Chinese traditie symboliseert het getal vier de dood en wordt het als een slecht voorteken beschouwd. (Vertaling? Een geluksbamboeplant met vier stengels heeft niet zoveel geluk!)

Lucky Bamboo-plantenverzorging

Naast dat ze ongelooflijk veerkrachtig zijn, is het ook zo dat deze plant dat is Echt moeilijk te doden – het is ook vrij gemakkelijk om voor te zorgen. Het groeit het beste in USDA Plant Hardiness Zones 10a en 10b

Zonlicht en water

Hij gedijt goed in indirect zonlicht en heeft schoon, gezuiverd water zonder chloor nodig – een eenvoudige verandering die zijn gezondheid en vitaliteit garandeert”, voegt Davis toe. “We raden aan om het water elke twee weken te verversen en een pot met voldoende drainage te gebruiken om wortelrot te voorkomen, wat een veel voorkomend probleem is bij deze plant.”

Vochtigheid

Je kunt stenen op de bodem van de container van je Lucky Bamboo-plant plaatsen, zodat de wortels de perfecte plek hebben om te groeien.

Kunstmest

Als je wilt Echt verdubbel de gezondheid van uw planten en voeg een zwakke vloeibare meststof toe, volgens de NC State University Extension. (Dat gezegd hebbende, moet u stoppen met het gebruik van kunstmest als de bladeren van uw bamboe geel beginnen te worden.)

Hoe een Lucky Bamboo-plant te vermeerderen

Hoewel geluksbamboeplanten lang meegaan, merk je misschien dat oudere planten na verloop van tijd een beetje slap en warrig kunnen worden. Maak je geen zorgen: je kunt het geluk levend houden door het te verspreiden. Snijd om te beginnen een gezonde hoofdstok van je bestaande plant en verwijder eventuele overtollige bladeren. Plaats het in een kopje met een paar centimeter water en wacht tot het wortels produceert. Van daaruit kun je je nieuwe Lucky Bamboo-plant in een andere container planten en hem zien groeien.

Zijn Lucky Bamboo-planten giftig?

Lucky Bamboo-planten kunnen een baken zijn voor gezondheid, rijkdom en welvaart, maar ze mogen niet worden geconsumeerd. Dit groen is niet alleen giftig voor huisdieren, maar bevat ook saponinen, die enigszins giftig zijn voor mensen. (De NC State University Extension zegt zelfs dat het innemen van deze planten kan leiden tot braken, depressie en speekselvloed, naast andere symptomen.) Om voorzichtig te zijn, bewaar je geluksbamboeplant op een plank, ver weg van kleine handen. en monden.

Veelgestelde vragen

Groeien Lucky Bamboo-planten in water?

Nou ja, het hangt ervan af aan wie je het vraagt. “Hij wordt vaak gewoon in een vaas met water gekweekt, maar hij groeit net zo goed in potgrond”, legt Justin Hancock, tuinbouwer bij Costa Farms, uit. “Als je hem in een vaas met water bewaart, is het handig om de vaas elke maand of twee uit te spoelen en te wassen om algengroei te voorkomen.” Ondertussen zeggen anderen dat het toevoegen van kiezelstenen of kleine steentjes aan je plantenbak kan helpen om ze rechtop te houden.

Waar moet ik Lucky Bamboo in mijn huis plaatsen?

Lucky Bamboo-planten geven de voorkeur aan plekken met een matige hoeveelheid indirect zonlicht en een gemiddelde tot bovengemiddelde relatieve luchtvochtigheid. Of, zoals Hancock het zegt: ‘Als jij je op je gemak voelt, is dat waarschijnlijk ook zo.’ Overweeg om uw bamboeplant op een boekenplank of in uw woonkamer, slaapkamer of thuiskantoor te plaatsen.

Kun je je Lucky Bamboo-plant in direct zonlicht zetten?

Over het algemeen gedijen bamboeplanten het beste op licht schaduwrijke plekken of in indirect zonlicht. Terwijl jij kan probeer ze op een helderdere plaats te plaatsen, je zult ze goed in de gaten moeten houden. “Als je ziet dat de stengels goudgeel van kleur beginnen te worden, betekent dit vaak dat ze uitgedroogd zijn”, legt Hancock uit. “Helaas zal de stengel niet meer herstellen zodra de stengels geel worden.”

Hoe lang gaat Lucky Bamboo mee?

Lucky Bamboo-planten zijn vaste planten, volgens de NC State University Extension, wat doorgaans betekent dat een plant seizoen na seizoen terugkeert. Lucky Bamboo zal ongeveer één tot twee jaar leven; langer als het in de grond wordt geplant dan als het in water wordt gekweekt.


Volgen Huis Mooi op Instagram En TikTok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *