May 21, 2024
Ozempic zou de sportschoolindustrie een impuls kunnen geven

Ozempic zou de sportschoolindustrie een impuls kunnen geven

Je zou kunnen denken dat dit een klasse medicijnen is waarvan is aangetoond dat ze gebruikers helpen verliezen 15% tot 20% van hun lichaamsgewicht kan de fitnessindustrie op scherp zetten. Maar sommige sportscholen omarmen deze afslankmedicijnen daadwerkelijk. En verrassend genoeg suggereert een nieuw analistenrapport van Morgan Stanley dat deze maand werd gepubliceerd dat deze sportscholen de juiste stap zetten.

Ozempic, Wegovy en Zepbound zijn allemaal GLP-1-agonisten (glucagon-like peptide 1), een soort medicijn dat de bloedsuikerspiegel helpt reguleren en de eetlust van een gebruiker onderdrukt. Deze medicijnen werden eerst goedgekeurd voor de behandeling van type 2-diabetes, maar zijn sindsdien goedgekeurd voor gewichtsverlies, en dat is het afgelopen jaar ook gebeurd De vraag naar deze medicijnen is enorm gestegen.

Analisten van Morgan Stanley verwachten nu dat de wereldmarkt voor deze medicijnen in 2030 105 miljard dollar zal bedragen, een stijging ten opzichte van een eerdere projectie van 77 miljard dollar. De investeringsbank verwacht ook dat de adoptie van GLP-1’s in 2035 ongeveer 31,5 miljoen mensen in de Verenigde Staten zal bereiken, ongeveer 9% van de bevolking van het land.

Eerder hebben sommige voedingsmanagers hun bezorgdheid geuit over de economische implicaties van deze afslankmedicijnen en hun groeiende populariteit.

Lars Fruergaard Jorgensen, de CEO van Ozempic en Wegovy-maker Novo Nordiskzei in februari dat CEO’s bij voedingsbedrijven dat wel zijn hem om advies bellen over de populaire behandelingen.

“Een paar CEO’s van bijvoorbeeld voedingsbedrijven hebben mij gebeld”, vertelde Jorgensen aan Bloomberg. “Ze zijn er bang voor.”

Hoewel de angsten van deze voedsel-CEO’s terecht kunnen zijn, wijzen enquêtegegevens erop dat gebruikers van deze medicijnen dat ook zijn bezuinigen op hun uitgaven in restaurants – Leidinggevenden in de sportschool en de fitnessbranche hoeven zich misschien nergens zorgen over te maken.

“Het zou nooit slecht moeten zijn voor de fitnessindustrie als een grote populatie mensen een betere fysieke conditie krijgt”, zegt Michael Crandall, een personal trainer bij E by Equinox bij Hudson Yards, die de luxe sportschool testte en ontwikkelde. Ozempic-protocol. “De natuurlijke progressie van gewichtsverlies is een betere fysieke fitheid.”

Drugsgebruikers die afvallen, gaan meer sporten en gaan vaker naar de sportschool

Afgelopen juni bleek uit een onderzoek van Morgan Stanley onder GLP-1-gebruikers dat het percentage respondenten dat zei wekelijks te sporten, steeg van 35% naar 77% zodra ze met een GLP-1-behandeling begonnen.

“Hoewel de exacte drijfveer niet duidelijk blijkt uit het onderzoek, voelen patiënten zich misschien zowel fysiek in staat als mentaal gemotiveerder om te gaan sporten als ze afvallen”, schreven de analisten in het rapport.

Uit een recenter onderzoek van de investeringsbank bleek dat gebruikers van deze medicijnen niet alleen meer sporten, maar zich ook inschrijven voor de sportschool.

Van de ongeveer 300 GLP-1-gebruikers die Morgan Stanley in februari ondervroeg, is 50% lid van een sportschool. Ongeveer 70% van hen is de afgelopen twaalf maanden naar een sportschool gegaan, binnen dezelfde periode waarin de meesten met een GLP-1 begonnen.

Equinox, Life Time Fitness en Xponential Fitness wedden op GLP-1’s

Een aantal luxe en lifestyle sportscholen hebben de afgelopen maanden programma’s gelanceerd die zich richten op mensen die een GLP-1 volgen of willen nemen.

Crandall zei dat hij afgelopen herfst voor het eerst merkte dat mensen over deze medicijnen praatten, maar pas in januari merkte hij echt een stijging op in het aantal cliënten dat er meer vragen over begon te stellen. Tegelijkertijd zag hij ook dat een groeiend aantal nieuwe klanten die hij aan het onboarden was, al een GLP-1 gebruikten.

En dus is Equinox dit jaar begonnen met het opleiden van hun coaches op senior niveau over de beste manier om cliënten te trainen in deze medicijnen, zowel op het gebied van lichaamsbeweging als voeding.

Equinox is echter niet de enige die investeert in programma’s voor drugsgebruikers die afslanken.

Life Time Fitness debuteerde MIORA-duurzaamheid en prestaties programma in november op een locatie in Minneapolis en online. Via MIORA kunnen leden een gezondheidsbeoordeling krijgen, inclusief bloedafname, en vervolgens gepersonaliseerde gezondheidsaanbevelingen ontvangen, zoals bewegings- en voedingsadvies, hormoontherapie en recepten voor GPL-1-agonisten.

En Xponential Fitness – het moederbedrijf van boetiekmerken als Pure Barre, Rumble en RowHouse – heeft in december de keten van afslankklinieken Lindora overgenomendat recepten voor afslankmedicijnen aanbiedt.

Kunnen sportscholen de oplossing zijn voor GLP-1-gerelateerd spierverlies?

“Als iemand dit medicijn gebruikt, zal hij minder trek hebben en dus minder voedsel eten,” zei Crandall. Hij voegde eraan toe dat dit, samen met gewichtsverlies, mogelijk zou kunnen leiden tot een daling van de botdichtheid en de droge spiermassa.

Geneesmiddelenfabrikanten hebben dit fenomeen waargenomen en werken aan de ontwikkeling ervan medicijnen van de volgende generatie die deze bijwerking aanpakken.

In de tussentijd zouden programma’s zoals die van Equinox een deel van de oplossing kunnen zijn.

Crandall zei dat een van de grootste onderdelen van het Equinox-programma is “het proberen mensen zover te krijgen dat ze voldoende gezonde eiwitten eten om te combineren met hun fysieke activiteit, omdat ze daar geen honger naar hebben.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *