May 21, 2024
Budgetmerken en gratis monsters: acht manieren om de kosten van uw huidverzorging te verlagen |  Geld sparen

Budgetmerken en gratis monsters: acht manieren om de kosten van uw huidverzorging te verlagen | Geld sparen

Koop budgetmerken

Er zijn tal van manieren om de kosten van uw huidverzorgingsroutine te verlagen – van dagelijkse vochtinbrengende crèmes tot krachtige serums.

Raj Arora, een huisarts en huidverzorgingsspecialist, zegt: “Veel budgetmerken gebruiken dezelfde belangrijke ingrediënten als luxelijnen. Bespaar op reinigingsmiddelen, toners en vochtinbrengende crèmes, en geef iets meer uit aan retinoïden, peptiden en zonnebrandmiddelen.

Boots en Superdrug hebben ook hun eigen goedkope huidverzorgingslijnen en hebben regelmatig promoties en aanbiedingen.

Bijvoorbeeld Me+, Naturally Radiant, Vitamin E en B van Superdrug. De huidverzorgingsreeksen zijn een fractie van de kosten van veel duurdere opties – een fles toner van 200 ml in de Me+-reeks kost nu £ 8,99 en is verkrijgbaar in een ‘koop er één’, ontvang een tweede aanbieding voor de halve prijs voor houders van een klantenkaart.

Merken als The Ordinary, The Inkey List, CeraVe en Simple bieden een assortiment producten voor verschillende huidtypes en problemen met een betaalbaarder prijskaartje dan sommige luxe assortimenten. De haverreinigingsbalsem van The Ordinary kost bijvoorbeeld £ 12 voor 150 ml.

Arora zegt: “Als u een budgetproduct vindt dat bij u past, probeer dan de andere producten in het assortiment, want deze passen wellicht ook bij u.”

Kijk rond voor budgetvriendelijke vochtinbrengende crèmes. Foto: LaylaBird/Getty Images

Zoek naar vullingen

Veel huidverzorgingsmerken hebben duurzaamheid omarmd door navullingen aan te bieden. Neal’s Yard en Charlotte Tilbury hebben bijvoorbeeld navulbare opties beschikbaar in hun assortiment. Bij Charlotte Tilbury kost een potje Magic Cream-moisturizer van 50 ml £ 79, terwijl een navulling van dezelfde maat £ 69 kost.

Merken als Kiehl’s en L’Occitane hebben in-store stations geïntroduceerd waar klanten containers kunnen bijvullen. Deze bieden korting op producten bij gebruik van de navullingen en zijn bovendien milieuvriendelijker.

Multitaak

Haal meer uit uw huidverzorgingsproducten door ze voor meerdere doeleinden te gebruiken. U heeft bijvoorbeeld geen aparte halscrème nodig; u kunt uw gezichtscrème op uw nek en decolleté gebruiken. Op dezelfde manier kunt u ervoor kiezen om een ​​speciale oogcrème over te slaan en uw gezichtsserum voorzichtig rond de gevoelige oogzone aan te brengen.

Mogelijk kunt u ook producten in uw huis vinden die onderdeel kunnen worden van uw routine.

Joyce Connor, een professionele visagiste en huidverzorgingsexpert, zegt: “Kokosolie is geweldig voor het verwijderen van make-up en goed voor het haar. Het is erg rijk, dus niet geschikt voor de vettere huid. Kokosolie is ook geweldig voor droge handen en nagelriemen.”

Kokosolie kan worden gebruikt voor huidverzorgingsdoeleinden. Foto: Zoonar GmbH/Alamy

Vergelijk kosten

Vergelijk de prijzen van verschillende retailers en merken voordat u een huidverzorgingsaankoop doet. Sites zoals Cosmetify maken het gemakkelijk om de beste deals te vinden voor de producten waar u van houdt, zodat u nooit te veel betaalt. U kunt ook waarschuwingen instellen voor uw favoriete producten, zodat u op de hoogte wordt gesteld wanneer de prijzen dalen.

Caroline Hirons, een huidverzorgingsexpert, heeft een app opgezet, Skin Rocks, waarmee gebruikers kunnen zoeken in honderden reinigingsmiddelen, maskers, serums en SPF’s, gesorteerd op prijs. U kunt aanbevelingen krijgen en de producten vinden die binnen uw budget vallen.

Als er een duur product is waar je dol op bent, probeer het dan tegen een lagere prijs te zoeken op wederverkoopsites zoals eBay en Vinted.

Kijk op sociale media voor goedkopere versies van je favoriete huidverzorgingsproducten. Foto: Desislava Dimitrova/Alamy

Gebruik dupes

Een dupe is een goedkopere optie die sterk lijkt op een typisch high-end product. Je kunt ook zoeken naar de goedkoopste dupe van je favoriete producten die influencers op sociale media aanbevelen. Het Lacura-assortiment van Aldi biedt bijvoorbeeld budgetvriendelijke luxe huidverzorgingsproducten en wordt goed gewaardeerd door gebruikers. De nachtcrème kost € 5,99 voor 50 ml. De producten zijn alleen verkrijgbaar in de Aldi-winkels en de volgende gezondheids- en schoonheidsactie ‘speciale aankopen’ start op 5 mei.

Revolution Beauty is een andere favoriete lijn onder gebruikers van sociale media: de Miracle Cream-moisturizer kost £ 10 voor een pot van 50 ml.

Probeer eens te zoeken op het Dupeshop-platform als u op zoek bent naar een goedkopere versie van een van uw favorieten. Het vergelijkt vergelijkbare producten om te zien of de budgetversies de moeite waard zijn om te kopen. Als je bijvoorbeeld van Elemis Pro Collagen Cleansing Balm houdt, staat er dat je misschien de M&S Pure Rose Cleansing Balm wilt proberen.

Maak je eigen

Wees creatief en maak thuis je eigen doe-het-zelf-huidverzorgingsbehandelingen. Een avocado-, ei- en olijfoliemasker kan bijvoorbeeld je haar diep conditioneren.

Als alternatief kun je een scrub met kokosolie, honing en suiker gebruiken om je lichaam zachtjes te exfoliëren en te hydrateren.

Avocado’s kunnen worden gebruikt in haarmaskers. Foto: Errol Rait/Alamy

Julie Macken, de oprichtster en directeur van het natuurlijke huidverzorgingsmerk Neve’s Bees, zegt: “Normaal gesproken bestaat een huidcrème uit ergens tussen de 60% en 80% water. Een lotion bestaat voor ongeveer 85% uit water en een gelproduct voor ongeveer 95% uit water. Kortom, de meeste mensen zouden er beter aan doen hun huid alleen met water te wassen en eenvoudige oliën (jojoba, abrikoos, zonnebloem) te gebruiken om te hydrateren.

Monsters en dozen

Profiteer van gratis monsters. Veel merken bieden ook gratis producttestmogelijkheden aan in ruil voor eerlijke beoordelingen, zodat u het kunt uitproberen voordat u het koopt. Probeer bijvoorbeeld het Elemis Review Panel en het Boots Volunteer Panel.

Er zijn talloze abonnementsboxen waarvoor u zich kunt aanmelden, zodat u een reeks luxe producten met grote korting kunt krijgen. U betaalt bijvoorbeeld € 26,- voor de € 173,- aan producten in de box van Latest in Beauty. Je kunt ook je eigen box samenstellen door zes producten zelf uit te zoeken.

Andere beautybox-opties zijn Mintd, Cosmetips, Jarmabox en Next.

Een andere optie is de Agora-app. Liefhebbers van huidverzorging en schoonheid delen video-inhoud van hun favoriete producten en verdienen ‘munten’ die kunnen worden besteed aan schoonheidsartikelen. Je kunt ook Agora “Edit”-dozen kopen met kortingen tot 85% op schoonheidsartikelen die erin zitten.

Deel huidverzorging

Als u samenwoont met uw partner, deel dan de kosten van uw basishuidverzorging in plaats van dat u allebei uw eigen producten koopt.

Budgetmerken die goed kunnen zijn voor koppels zijn onder meer The Inkey List, The Ordinary, CeraVe, Cetaphil en Nivea.

Connor vertelt: “Deze merken hebben producten die geschikt zijn voor alle huidtypes. Binnen deze assortimenten bevinden zich ook producten voor meerdere doeleinden, zoals vochtinbrengende crèmes met SPF en reinigingsmiddelen op serumbasis. Dit kan een volledige huidverzorgingsroutine vereisen [down] slechts een paar producten.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *