May 21, 2024
Sporten in de natuur kan verschillende vreselijke ziekten voorkomen en de medische kosten verlagen –

Sporten in de natuur kan verschillende vreselijke ziekten voorkomen en de medische kosten verlagen –

EXETER, Verenigd Koninkrijk — Nieuw onderzoek kan u extra motivatie geven om de loopband over te slaan en buiten te gaan joggen of wandelen. Wetenschappers van de Universiteit van Exeter hebben ontdekt dat sporten in de natuur alleen al in Groot-Brittannië duizenden gevallen van verschillende ziekten kan helpen voorkomen. Naast het potentieel redden van talloze mensen wereldwijd van hartziekten, kanker, diabetes en depressie, merken de onderzoekers op dat deze verandering van gezonde levensstijl ook de gezondheidszorgkosten met honderden miljoenen dollars kan verlagen.

Concreet schat het Britse team dat fysieke activiteit in de natuur alleen al in Engeland ongeveer 13.000 gevallen van niet-overdraagbare ziekten per jaar voorkomt. Het vermindert ook de behandelingskosten met meer dan $125 miljoen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zijn de meest voorkomende niet-overdraagbare ziekten (waaronder beroerte, kanker, hartziekten, diabetes en chronische longziekten) verantwoordelijk voor 74 procent van de mondiale sterfgevallen. Hoewel niet-overdraagbare ziekten (ook wel chronische ziekten genoemd) niet van persoon op persoon overgaan, blijven de sterfgevallen die hieraan worden toegeschreven in de meeste landen stijgen.

Gepubliceerd in het tijdschrift Milieu InternationaalSchat de studie dat in 2019 op de natuur gebaseerde fysieke activiteit 550 gevallen van ischemische hartziekte, 168 gevallen van ischemische beroerte, 1.410 gevallen van diabetes type 2, 41 gevallen van darmkanker, 37 gevallen van borstkanker en 10.552 gevallen van diabetes heeft voorkomen. depressieve stoornis.

Een gebrek aan lichaamsbeweging vertoont ondertussen een duidelijk verband met een verscheidenheid aan niet-overdraagbare ziekten, zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker en slechte resultaten op het gebied van de geestelijke gezondheid. Volgens het Global Status Report on Physical Activity 2022 van de WHO zullen er tussen 2020 en 2030 op wereldschaal grofweg 500 miljoen nieuwe gevallen voorkomen. als De statistieken over fysieke activiteit blijven op het huidige niveau. Dit zou leiden tot over $26 miljard jaarlijks aan behandelkosten.

Een Brits team schat dat fysieke activiteit in de natuur alleen al in Engeland ongeveer 13.000 gevallen van niet-overdraagbare ziekten per jaar voorkomt. (Foto door Toomas Tartes op Unsplash)

Het buitenleven of de natuurlijke omgeving ondersteunt en bevordert lichaamsbeweging. Deze nieuwe studie richtte zich specifiek op gebieden als stranden en kusten, het platteland en open ruimtes in dorpen en steden, zoals parken. Met behulp van een dataset met een representatieve cross-sectionele enquête onder de Britse bevolking schatten de auteurs van het onderzoek hoeveel gevallen van zes niet-overdraagbare ziekten (depressieve stoornis, diabetes type 2, ischemische hartziekte, ischemische beroerte, darmkanker en borstkanker) worden gestopt door op de natuur gebaseerde recreatieve fysieke activiteit.

“Wij geloven dat dit de eerste keer is dat een dergelijk onderzoek op nationale schaal wordt uitgevoerd en we hebben vrijwel zeker de werkelijke waarde van op de natuur gebaseerde fysieke activiteit in termen van ziektepreventie onderschat. Hoewel we ons hebben geconcentreerd op zes van de meest voorkomende niet-overdraagbare ziekten, zijn er verschillende, minder vaak voorkomende ziekten die kunnen worden voorkomen door lichamelijke activiteit, waaronder andere vormen van kanker en geestelijke gezondheidsproblemen. Het is belangrijk op te merken dat onze schattingen jaarlijkse kosten vertegenwoordigen. Omdat chronische ziekten mensen jarenlang kunnen treffen, is de totale waarde van fysieke activiteit bij het voorkomen van elk geval zeker veel hoger”, zegt dr. James Grellier van de University of Exeter Medical School in een persbericht.

Onderzoekers benadrukken dat het verhogen van het lichaamsbewegingsniveau onder alle bevolkingsgroepen een steeds belangrijker strategisch doel is voor volksgezondheidsinstellingen wereldwijd. De WHO raadt alle volwassenen tussen de 18 en 64 jaar aan om wekelijks ten minste 150 tot 300 minuten aërobe fysieke activiteit met matige intensiteit uit te voeren, of minimaal 75 tot 150 minuten aërobe fysieke activiteit met hoge intensiteit, om een ​​robuuste gezondheid te behouden. Helaas blijkt uit huidige schattingen dat op wereldschaal 27,5 procent van de volwassenen er niet in slaagt aan deze suggesties te voldoen.

Het onderzoeksteam legt uit dat 22 miljoen volwassenen in Groot-Brittannië (van 16 jaar of ouder) in 2019 minstens één keer per week natuurlijke omgevingen bezochten. Bij de gerapporteerde volumes van op de natuur gebaseerde fysieke activiteit schatten de auteurs van het onderzoek dat dit 12.763 gevallen van niet-overdraagbare gevallen heeft voorkomen. ziekten, evenals een jaarlijkse besparing op de gezondheidszorg van $136 miljoen.

Bovendien hielpen bevolkingsrepresentatieve gegevens uit de Monitor of Engagement with the Natural Environment-enquête bij het formuleren van schattingen van het wekelijkse volume van op de natuur gebaseerde recreatieve fysieke activiteit onder volwassenen in Groot-Brittannië in 2019. Onderzoekers gebruikten epidemiologische dosis-responsgegevens om incidentgevallen van zes niet-overdraagbare ziekten die kunnen worden voorkomen door op de natuur gebaseerde oefeningen. Vervolgens schatten ze de bijbehorende besparingen op basis van gepubliceerde kosten van gezondheidszorg, informele zorg en productiviteitsverliezen. Schattingen schatten dat de gezondheidszorgkosten als gevolg van lichamelijke inactiviteit in Engeland in 2019 ergens rond de 1,25 miljard dollar liggen.

“Voor mensen zonder de toegang, het verlangen of het vertrouwen om deel te nemen aan georganiseerde sport- of fitnessactiviteiten is fysieke activiteit in de natuur een veel breder beschikbare en informele optie. Wij zijn van mening dat onze studie besluitvormers die de fysieke activiteit van de lokale bevolking willen vergroten, moet motiveren om te investeren in natuurgebieden, zoals parken, om het voor mensen gemakkelijker te maken fysiek actief te zijn”, besluit Dr. Grellier.

Het onderzoek is gepubliceerd in het tijdschrift Milieu Internationaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *