May 21, 2024
Sabrina Elba herdefinieert A-Beauty voor een wereldwijd publiek

Sabrina Elba herdefinieert A-Beauty voor een wereldwijd publiek

Het is geen geheim dat schoonheid van een cultureel moment houdt. De Franse huidverzorgings- en make-upesthetiek, samen met uitgebreide K-beauty-routines en -producten, zijn enorm succesvol geweest in de schoonheidswereld, hebben door de jaren heen talloze trends geïnformeerd en een aanzienlijk territorium veroverd op de mondiale schoonheidsmarkt. De impact valt niet te ontkennen, en Sabrina Elba heeft er nota van genomen. Met een vrijwel porieloze en vlekvrije huid vertegenwoordigt het model, de ondernemer en de Goodwill-ambassadeur van de VN de pot met goud waar zovelen naar op zoek zijn aan het einde van de huidverzorgingsregenboog. Toch heeft ze dit niet bereikt door de reguliere schoonheidstrends te volgen.

Als tiener en jongvolwassene had ze zelfs moeite met het omgaan met haar acne en de hardnekkige hyperpigmentatie die daardoor achterbleef. Zoals zovelen was ze gecharmeerd van de schoonheidsmarketingcampagnes van de jaren 2000, waarbij agressieve samentrekkende middelen, exfolianten en sterke receptproducten op een voetstuk werden geplaatst. “Ik heb veel retinoïden- en retinolreizen gemaakt, en daar ben ik net iets overheen”, zegt ze. “Ik weet dat ik dit met mijn huid heb gedaan, maar ik kon niet stoppen met me in de marketing te verdiepen, omdat ik dacht: als ik genoeg uitgeef of als ik gewoon meer doe, zal het uiteindelijk beter worden.”

Ze wist niet dat de oplossingen er altijd al waren in de vorm van traditionele Somalische schoonheidspraktijken. Toen ze opgroeide, zag ze hoe haar moeder Maryam regelmatig Qasil (een bladpoeder rijk aan antioxidanten afgeleid van de Gob-boom en een hoofdbestanddeel van Somalische schoonheid), kurkuma, gedroogde geitenmelk en andere ingrediënten mengde om huidverzorging te creëren die voortkwam uit generaties van Somalische traditie.

Het was een verhaal zo oud als de tijd: moeder geeft dochter advies. Dochter wijst advies af. Dochter beseft moeder eigenlijk deed weet het het beste. En Elba zal de eerste zijn om het toe te geven.

een man met een witte achtergrond

Met dank aan S’ABLE Labs

Sabrina Elba voor S’ABLE Labs.

Op het meest complete moment bracht het standvastige gebruik van deze Somalische schoonheidsrituelen door haar moeder Elba er uiteindelijk toe om S’ABLE Labs op te richten. Haar huidverzorgingsmerk is voorstander van het gebruik van dezelfde Afrikaanse plantaardige ingrediënten die ze ooit gemeden heeft, en benadrukt de kracht en werkzaamheid van Afrikaanse ingrediënten in de huidverzorgingsruimte. Haar missie? Om A-Beauty zijn bloemen te geven, door het op de kaart te zetten op een manier die nog nooit eerder is herkend. “Ik vond het geen leuk idee dat mijn moeder al deze plantaardige ingrediënten zou gebruiken en thuis deze doe-het-zelf-maskers zou maken”, herinnert Elba zich grinnikend. ‘Ik dacht zeker dat ze geen idee had waar ze het over had. Zo erg zelfs dat ik het hele idee van A-schoonheid verwierp toen ik tiener was, omdat Sephora zoveel aantrekkelijker was.

Deze ingrediënten waren misschien gebruikelijk bij Elba thuis, maar als het gaat om de reikwijdte van wat Afrikaanse plantaardige ingrediënten en ingrediënten kunnen bieden aan de bredere huidverzorgingsmarkt, lijkt hun potentieel relatief onaangeroerd te zijn gebleven. A-Beauty is al zo lang gedegradeerd tot shea- of cacaoboter of hero-ingrediënten waarvan de oorsprong uit hun culturele context is gehaald. Via S’ABLE Labs creëerde Elba een ruimte waar traditie en wetenschap elkaar ontmoeten om consumenten, vooral mensen met een melaninerijke huid, hardwerkende producten van de bovenste plank te bieden. Plantaardige ingrediënten zoals Qasil, Black Seed, Baobab en Rooibos zijn hoofdbestanddelen van haar formules, naast de gepatenteerde HyperPrevent™-technologie van het merk, ontwikkeld om hyperpigmentatie en ontstekingen te minimaliseren. “Ik wil zo graag dat deze ingrediënten op de juiste manier worden erkend, dat de tradities waaruit ze voortkomen en het erfgoed dat erachter schuilt, worden erkend”, zegt ze. “Ik wil dat A-beauty net zo goed op de voorgrond komt als wij andere soorten culturen en schoonheidsrituelen verdedigen.”

S’ABLE Labs is ongetwijfeld een A-beautymerk dat is geformuleerd met een melaninerijke huid in gedachten, maar Elba wil dat alle andere consumenten beseffen dat dit niet betekent dat ze van het feest zijn uitgesloten. Ze biedt een open uitnodiging aan. “In plaats van naar zwarte oprichters en Afrikaanse oprichters te kijken als experts voor bepaalde problemen zoals hyperpigmentatie, worden we in een silo gestopt en creëren we producten waarvan mensen denken dat ze alleen voor een zwart publiek bedoeld zijn”, zegt Elba. “Dat doen we met geen enkele andere oprichter. We zeggen niet dat K-beauty alleen voor de Koreaanse huid is.” Hyperpigmentatie, melasma en donkere vlekken zijn problemen die alle huidtinten aantasten, en Elba gebruikt haar platform om dit feit aan het licht te brengen. Ze hoopt dat het bredere consumentenpubliek zich gaat realiseren dat ook zij kunnen profiteren van krachtige Afrikaanse plantaardige producten. “Overal waar we komen roepen we dat al uit volle borst, maar ik denk dat het nog wel even zal duren voordat dat echt doordringt.”

S’ABLE LABS Okra gezichtsserum

Okra gezichtsserum

S’ABLE LABS Okra gezichtsserum

Breng een huidroutine naar een hoger niveau met het S’Able Labs Okra Face Serum, een krachtig serum dat is ontworpen om de zichtbare effecten van veroudering te bestrijden.

Dit serum maakt gebruik van huidverzorgingskrachtpatser SymRenew HPR. Deze biologisch beschikbare retinoïde van de volgende generatie bestrijdt de tekenen van veroudering, vernieuwt de teint en minimaliseert irritatie.

Het serum zit boordevol innovatieve ingrediënten en bevat ook HyperPrevent™ en een Afrikaanse wederopstandingsplant om hyperpigmentatie bij de bron aan te pakken, en Okra, ook wel ‘Natures Botox’ genoemd vanwege zijn vermogen om collageen te stimuleren. Met SK-INFLUX®-technologie is dit serum rijk aan oliën, vitamines en ceramiden om de huid een verbeterde toon en textuur te geven voor een stralend, jeugdiger uiterlijk.

Belangrijkste voordelen

Helpt hyperpigmentatie te voorkomen en te minimaliseren

Verhoogt de collageenproductie voor huidvernieuwing

Ceramide en vitaminerijke formule

Bevat moringa-, marula- en baobab-oliën

Bevordert een gelijkmatigere en stralende huidtint en textuur

Vult de huidbarrière aan

Kalmeert ontstekingen en irritatie

SKU# UK200041509

Neem bijvoorbeeld de nieuwste lancering van het merk, de Okra Face Serum Retinoid + African Resurrection Plant. Het serum, een niet-irriterend retinol (het kan zelfs in je dagelijkse routine worden gebruikt), bevat okra, botanische peptiden, retinoïde en Afrikaanse wederopstandingsplant om de elasticiteit te vergroten, hyperpigmentatie te vervagen en ontstekingen te kalmeren – allemaal dingen die velen van ons willen. ongeacht de huidskleur.

sabrina elba s'able labs

Lisa Murray

Sabrina Elba bezoekt boer Lilian Wolayo, een begunstigde van Farm Africa en S’able Labs-partner.

Hoewel het inluiden van een renaissance van A-schoonheid topprioriteit is voor Elba, is het voor haar net zo belangrijk om de perceptie te veranderen van hoe de wereld naar Afrikaanse plattelandsbewoners en -gemeenschappen kijkt. ‘Op de middelbare school werd ik gepest omdat ik een ‘uitgehongerde Afrikaan’ was, en ik herinner me dat ik zo graag dat verhaal wilde veranderen omdat iedereen in mijn familie zo hard werkte’, zegt ze. ‘Ik kon me niet voorstellen over wie ze het hadden. Mensen wachten niet op aalmoezen; ze wachten op werk, ze wachten op kansen en investeringen.”

Haar opvoeding en huidige werk als Goodwill-ambassadeur van de VN voor het International Fund for Agricultural Development (IFAD) is de reden waarom duurzaamheid sinds de oprichting sterk verweven is in alles wat het merk doet. Honderd procent van de verpakkingen van S’ABLE Labs is ook gerecycled, recyclebaar of navulbaar. Door het merk te starten en met anderen in de sector te praten, kon ze zien en begrijpen “hoe schadelijk de industrie was en hoe schadelijk toeleveringsketens van grotere conglomeraten kunnen zijn als ze niet transparant zijn” en hoe dat alles samen een negatieve invloed heeft op de meest kwetsbaren. gemeenschappen. “Het ondersteunen van kleine boeren, wat we ook doen met IFAD en andere NGO’s, is voor ons zo’n passieproject geworden omdat ik historisch gezien, en voor mezelf toen ik opgroeide, een soort misvatting bestond dat Afrikanen op een aalmoes wachten. vanwege ‘armoedeporno’ op tv”, legt ze uit.

sabrina elba en mary nyale van boerderij afrika

Lisa Murray

Farm Africa’s Mary Nyale geeft Sabrina Elba een rondleiding door een recent gebouwde groentepakhuis.

Door samen te werken met lokale boeren in onder meer West-Afrika, Somalië en Zuid-Afrika om ingrediënten te verkrijgen in plaats van te vertrouwen op ‘Big Agro’, kunnen investeringen in deze plattelandsgemeenschappen worden gerealiseerd. Elba zegt: “De NGO’s en het IFAD kijken allebei naar investeringen via de landbouw, maar als je investeert in een kleine groep mensen, hen helpt met klimaatbestendigheid, hen landbouwtraining geeft, irrigatiesystemen bouwt om hen te helpen zich aan te passen aan de klimaatverandering, Je versterkt hen niet alleen, maar je bouwt ook aan deze rijkdom aan kansen en generatie-rijkdom, wat we graag willen zien voor de plattelandsbewoners.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *