May 22, 2024
Onderzoek onthult een verband tussen fitness, gezondheidsgedrag en gebouwde omgeving in de grootste Amerikaanse steden

Onderzoek onthult een verband tussen fitness, gezondheidsgedrag en gebouwde omgeving in de grootste Amerikaanse steden

ons stad

Krediet: Pixabay/CC0 publiek domein

Twee nieuwe onderzoeken van de Fairbanks School of Public Health op de Indianapolis-campus van de Universiteit van Indiana onderzochten het verband tussen gezondheidsgedrag, de gebouwde omgeving en de gezondheidsstatus van de grootste steden van Amerika.

Met behulp van gegevens uit de American Fitness Index van 2018 tot 2022 bepaalden de onderzoekers dat het maximale percentage inwoners met een goede gezondheidstoestand 70 procent was. De American Fitness Index is een initiatief van het American College of Sports Medicine dat kwantitatief het algehele gezondheids- en fitnessniveau meet van de 100 grootste steden, gemeten naar bevolkingsaantal in de Verenigde Staten.

“Fitness en sport zijn essentiële onderdelen van de volksgezondheid en het welzijn”, zegt hoofdauteur Jiali Han, professor en voorzitter van de afdeling Epidemiologie van de Fairbanks School of Public Health.

“Ons onderzoek onderstreept de cruciale rol van fitness en gezondheidsgedrag bij het vormgeven van de gezondheidsresultaten van hele gemeenschappen. Door het verband tussen individuele keuzes en de gezondheid van de gemeenschap te begrijpen, kunnen beleidsmakers en volksgezondheidsfunctionarissen gerichte interventies ontwikkelen om een ​​gezondere levensstijl te bevorderen en de algehele gezondheid van de bevolking te verbeteren. .”

De onderzoekers onderzochten verschillende fitness- en gezondheidsgedragingen en hun correlatie met een goede gezondheidstoestand onder bewoners. Ze onderzochten verder hoe de gebouwde omgeving de gezondheid beïnvloedde en hoe deze kon worden gebruikt om gezondheidsgedrag te verbeteren.

Het berekenen van de gezondheidsstatus van een stad

Een goede gezondheidstoestand werd gedefinieerd als een volledige toestand van fysiek, mentaal en sociaal welzijn, en niet alleen door de afwezigheid van ziekte. De onderzoekers gebruikten een mix van statistische modellen om gezondheidsgedrag te meten.

Het gedrag omvatte:

  • Voldoet aan de richtlijnen voor aërobe en krachtactiviteiten.
  • Fietsen, lopen of gebruik maken van het openbaar vervoer om naar het werk te gaan.
  • Het consumeren van twee of meer fruit of drie of meer groenten per dag.
  • Meer dan zeven uur per dag slapen.
  • Roken vermijden.

In 84 van de 100 grootste Amerikaanse steden verbeterde de gezondheidsstatus van 2018 tot 2022. Er was echter een verschil van 40% tussen Arlington, Virginia, dat de hoogste gezondheidsstatus had, en Fresno, Californië, dat de laagste scoorde. Indianapolis stond op de 93e plaats van de 100 steden met een algemene score van 32,4; Chicago staat op de 13e plaats met een totaalscore van 66,5.

Andere belangrijke bevindingen zijn onder meer:

  • In alle 100 steden observeerde gemiddeld minder dan 50 procent van de inwoners het hierboven geschetste gezondheidsgedrag van 2018 tot 2022.
  • Hogere percentages inwoners die aan lichaamsbeweging doen, zich aan voedingsrichtlijnen houden en roken vermijden, werden in verband gebracht met de verbeterde gezondheidscijfers van steden.
  • In de stad met de hoogste score voor aerobe activiteit voldeed 65% van de inwoners aan de richtlijnen voor aerobe activiteit, vergeleken met een algemeen gemiddelde van 51% in alle 100 steden.

Hoe de gebouwde omgeving de gezondheid beïnvloedt

De onderzoekers stelden vast dat steden met een betere beloopbaarheid, een ondersteunende infrastructuur voor fietsen en meer parken op loopafstand voor bewoners geassocieerd waren met een verbeterde gezondheidsstatus.

“Ons onderzoek omvatte alleen aanpasbare maatregelen”, zei Han. “Beleidsmakers van steden en belanghebbenden uit de gemeenschap kunnen deze maatregelen gebruiken om kansen te identificeren om de gebouwde omgeving te verbeteren.”

De gebouwde omgevingsfactoren omvatten:

  • Parken per 10.000 inwoners.
  • Percentage parken op loopafstand.
  • Parkuitgaven per bewoner.
  • Beloopbaarheid van de stad.
  • Ondersteunende stadsinfrastructuur voor fietsen.
  • Luchtkwaliteitsindex.
  • Vereisten voor lichamelijke opvoeding op school.
  • Voltooi het stratenbeleid, dat is de manier waarop een gemeenschap straten plant, ontwerpt en onderhoudt om ervoor te zorgen dat gebruikers van alle leeftijden en niveaus de straten veilig kunnen gebruiken.

Hogere scores op loopafstandparken, beloopbaarheid, fietsinfrastructuur en complete straten werden onafhankelijk geassocieerd met hogere percentages van een goede gezondheid. Deze vier factoren houden verband met het niveau van fysieke activiteit van een persoon en kunnen worden verbeterd om de volksgezondheid te verbeteren.

“Er schuilt een verreikend potentieel in het informeren van volksgezondheidsstrategieën die gericht zijn op het verminderen van de last van chronische ziekten en het verbeteren van de kwaliteit van het leven in het hele land,” zei Han. “Deze uitgebreide analyse benadrukt niet alleen het belang van het aannemen van gezond gedrag op individueel niveau, maar benadrukt ook de collectieve verantwoordelijkheid bij het bevorderen van een gezondere omgeving in steden.”

De artikelen ‘Association Between US Residents’ Health Behavior and Good Health Status at the City Level’ en ‘Association Between Built Environment Policy and Good Health Status’ werden gepubliceerd in de Translationeel tijdschrift van het American College of Sports Medicine.

Meer informatie:
Bojung Seo et al., Associatie tussen beleid inzake gebouwde omgeving en goede gezondheidstoestand, Translationeel tijdschrift van het American College of Sports Medicine (2024). DOI: 10.1249/TJX.0000000000000255

Bojung Seo et al, Associatie tussen het gezondheidsgedrag van Amerikaanse inwoners en een goede gezondheidsstatus op stadsniveau, Translationeel tijdschrift van het American College of Sports Medicine (2024). DOI: 10.1249/TJX.0000000000000258

Geleverd door de Universiteit van Indiana

Citaat: Onderzoek onthult een verband tussen fitness, gezondheidsgedrag en gebouwde omgeving in de grootste Amerikaanse steden (2024, 29 april), opgehaald op 29 april 2024 van https://medicalxpress.com/news/2024-04-reveals-link-health-behaviors-built .html

Op dit document rust auteursrecht. Afgezien van eerlijke handel met het oog op privéstudie of onderzoek, mag geen enkel deel worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming. De inhoud wordt uitsluitend ter informatie verstrekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *