May 22, 2024
Kan cannabis het sporten leuker maken?

Kan cannabis het sporten leuker maken?

Luister naar dit artikel

Onderzoekers van de Universiteit van Colorado zeggen dat atleten meer van hun trainingen kunnen genieten als ze eerst high worden.

Vorig jaar gepubliceerd in Cannabis and Cannabinoid Research, beoordeelde hun onderzoek de resultaten van 49 hardlopers die hardliepen onder invloed van cannabis en zonder. Ondanks dat ze gemiddeld 31 seconden per kilometer langzamer liepen, rapporteerden de deelnemers meer positieve gevoelens van rust en plezier tijdens hun cannabisruns vergeleken met niet-cannabisruns. Ze ervoeren ook minder negatieve emoties en minder pijn.

Hoewel er meer studies nodig zijn in deze onderzoekslijn, zoals longitudinale studies en studies die de onderzoekscriteria verbreden naar meer diverse populaties, oefenmodaliteiten en settings, kunnen de potentiële implicaties van deze bevinding verreikend zijn. Als deze 49 hardlopers plezieriger zouden trainen met minder pijn terwijl ze onder invloed waren van cannabis, wat zou cannabis dan kunnen betekenen voor wedstrijdsporters of voor individuen die sporten om hun gezondheid te verbeteren of te behouden?

Jay O'Malley, vice-president marketing en onderzoek en ontwikkeling bij MariMed.  (Ingezonden foto)
Jay O’Malley, vice-president marketing en onderzoek en ontwikkeling bij MariMed, zei dat als mensen beweging leuker vinden onder invloed van cannabis, ze de voordelen krijgen waarvan bekend is dat lichaamsbeweging ze biedt. (Ingezonden foto)

“Door lichaamsbeweging leuker te maken, profiteren mensen van de fysieke en mentale aspecten waarvan bekend is dat lichaamsbeweging met zich meebrengt”, zegt Jay O’Malley, vice-president marketing en onderzoek en ontwikkeling bij MariMed, een zaad-tot-verkoop-cannabisleverancier met faciliteiten en apotheken in vijf staten, waaronder Maryland.

De Vibations-productlijn van MariMed omvat zeven met cannabis doordrenkte drankmixen die verbeterde focus en energie, geavanceerde hydratatie en een snelwerkende werking van 15 minuten beloven. De oorspronkelijke vier smaken van de lijn omvatten functionele ingrediënten zoals elektrolyten, van guarana afkomstige cafeïne en een dosis cannabis met volledig spectrum, een extract met alle cannabinoïden, inclusief THC en CBD, evenals terpenen, flavonoïden en aanvullende verbindingen uit de plant. De nieuwste smaken van de lijn, gelanceerd in februari, omvatten suiker- en cafeïnevrije opties, evenals een slaapgerichte mix doordrenkt met CBN, een cannabinoïde waarvan is vastgesteld dat het de slaap verbetert.

O’Malley zegt dat de reacties op de nieuwe smaken overweldigend positief zijn. “Met de beperkte drankopties op de markt is het ons doel om Vibations beschikbaar te hebben in de meeste apotheken, waardoor het product toegankelijker wordt voor consumenten”, zei hij, waarbij hij opmerkte dat de zeven smaken worden verkocht in de Thrive Wellness-apotheek van MariMed in Annapolis, en dat ook in de toekomst zullen blijven. uitgerold naar andere apotheken in de staat.

Jacquie Cohen Roth, expert op het gebied van cannabiswetenschap en -beleid, is het ermee eens dat de markt voor cannabisdranken hot is, wat een weerspiegeling is van de toegenomen belangstelling van consumenten voor de combinatie van hydratatie, focus en energie in dranken.

Cohen Roth is ook de oprichter en CEO van CannabizMD en The Tea Pad Foundation, en zij doceert cannabiswetgeving en -beleid, evenals belangenbehartiging voor medicinale cannabis, aan de University of Maryland School of Pharmacy. Ze waarschuwt dat cannabis kan concurreren met farmaceutische producten, wat mogelijk de werkzaamheid van beide kan beïnvloeden. Bovendien zullen geen twee mensen die dezelfde cannabisdrank drinken de ingrediënten op dezelfde manier opnemen, en de hoeveelheid cannabis en de combinatie van cannabinoïden varieert van product tot product.

Jacquie Cohen Roth is de oprichter en CEO van CannabizMD en The Tea Pad Foundation, en doceert cannabiswetgeving en -beleid, evenals belangenbehartiging voor medicinale cannabis, aan de University of Maryland School of Pharmacy. (Ingezonden foto)

Dit zijn allemaal goede redenen om advies in te winnen bij goed geïnformeerde medische professionals, en niet alleen bij apotheek-‘budtenders’, voordat je cannabis in een regime opneemt. Het kiezen van het juiste cannabisproduct vereist langzame, zorgvuldige experimenten voordat je het voor atletische bezigheden kunt gebruiken. En natuurlijk moet ook rekening worden gehouden met de lokale wetgeving, vooral als u op reis bent.

Als wedstrijdatleet gebruikt Cohen Roth cannabis om chronische pijntjes te behandelen, evenals algemene pijn na een ernstig ongeval enkele jaren geleden. Cannabis behandelt ontstekingen en de manier waarop de hersenen pijn ontvangen en verwerken, zegt ze, en dit voordeel is vooral de reden waarom mensen het gebruiken, volgens een onderzoek uit 2022, gepubliceerd in Psychopharmacology.

Maar pijnverlichting is niet de enige reden waarom mensen zich tot de lange, gekartelde plant wenden voor hulp.

Karissa Psathas, een gewichtheffer en maker van cannabiscontent die zich voorbereidt op haar eerste wedstrijd gewichtheffen, zegt dat microdosering van cannabis heeft geholpen haar focus te verscherpen, de voortgang te versnellen, een consistente routine te behouden en uiteindelijk het afgelopen jaar 50 pond af te vallen. In het bijzonder zei ze dat het “hielp om mijn angst voor de sportschool te verlichten, een factor die voorheen een aanzienlijke belemmering vormde voor mijn consistentie.”

Op dezelfde manier begon Jonathan, een op avontuur zoekende motorrijder en ultramarathon-concurrent, die weigerde zijn achternaam te geven, cannabis te gebruiken als een natuurlijk alternatief voor geneesmiddelen die werden voorgeschreven om zijn stress en angst te verminderen. Ondanks de incidentele droge mond verbetert cannabis zijn fysieke activiteit. “Het stelt me ​​in staat om in een flow-staat te komen waarin ik me kan concentreren op het vrij bewegen en genieten van het exacte moment waarop ik me bevind,” zei Jonathan.

Niet alle atleten vinden cannabinoïden zoals THC nuttig voor training. Keri Jones, een CrossFit-atleet en gecertificeerde sportgeneeskunde-acupuncturist, zegt dat THC ervoor zorgt dat haar gedachten afdwalen, zodat ze geen cannabis gebruikt voor haar trainingen. In plaats daarvan gebruikt ze actuele CBD-producten om haar pijnlijke spieren te verzachten na intensieve trainingen en lange dagen van behandeling van patiënten en CBN-geïnfuseerde gummies om haar te helpen beter te slapen en de algehele stress te verminderen. “Omdat ik de hele nacht slaap, voel ik me erg uitgerust, energiek en gefocust als ik wakker word”, aldus Jones. Als gevolg hiervan is haar energieniveau gedurende de dag consistenter.

Van het verminderen van pijn en angst tot het verbeteren van de focus en het plezier tijdens trainingen, het verbeteren van de slaap en het ondersteunen van consistente routines: wedstrijdsporters hebben goede redenen om cannabis te gebruiken voor hun dagelijkse routines en atletische bezigheden. Deze voordelen kunnen echter ook mensen helpen die niet zo lichamelijk actief zijn, zoals mensen die op zoek zijn naar kleine veranderingen om hun algehele gezondheid en welzijn te verbeteren. Producten zoals de Vibations-lijn van MariMed zouden voor zowel deze individuen als atleten een cruciale rol kunnen spelen.

O’Malley zegt dat het bedrijf zal blijven innoveren als reactie op de vraag van de consument, of dat nu betekent dat het producten ontwikkelt met nieuwe smaken, effecten of leveringsmethoden. “Cannabis staat nog in de kinderschoenen als echt consumentenproduct, dus we hebben nog een lange weg te gaan”, zei hij.

Hoewel het huidige onderzoek veelbelovend is, is voortdurende dialoog en onderzoek essentieel om ons begrip te verdiepen en het volledige potentieel van cannabis te ontsluiten om een ​​revolutie teweeg te brengen in de manier waarop individuen fitness en welzijn benaderen. Om deze ontdekkingen te bevorderen, wordt het aangemoedigd om op de hoogte te blijven en bij te dragen aan dit evoluerende gesprek, vooral voor atleten en mensen die op zoek zijn naar de gezondheidsvoordelen van cannabis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *