May 21, 2024
Bodybuilders en fitnessiconen die in 2023 hun leven verloren

Bodybuilders en fitnessiconen die in 2023 hun leven verloren

2023 bleek een van de beste jaren voor bodybuilding recentelijk. De Mr. Olympia-titel veranderde van eigenaar, en er was genoeg te doen praten over na de Olympia. Maar ondanks de opwinding toch was niet allemaal zonneschijn en rozen omdat sommige incidenten de bodybuilding- en fitnessgemeenschappen schokten.

Vorig jaar zijn we een aantal legendes en pioniers kwijtgeraakt die bodybuilding en fitness in hun beste jaren hebben helpen vormgeven. Fans echter waren ook verbijsterd door de schokkende en vroegtijdige dood van enkele van de industrie meest veelbelovende sterren. Vandaag herdenken we de iconen die we in 2023 verloren.

Arnold van Schwarzenegger eerste mentor

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

Zevenvoudig Mr. Olympia Arnold Schwarzenegger maakte bodybuilding over de hele wereld populair. De oprichter van Arnold Classic kende echter een bescheiden begin het dorp van Thal, Oostenrijk. Op de middelbare school ontwikkelde de Oostenrijkse Oak een passie voor gewichtheffen en bodybuilding, maar het was Kurt Marnul die hem tot gewichtheffer gemaakt.

Ontvang direct een melding van de populairste Bodybuilding verhalen via Google! Klik op Volg ons en tik op Blauwe ster.

Volg ons

Kurt Marnul overleed op 9 februari 2023. Kurt Marnul, een van mijn eerste fitnessidolen, is overleden en mijn gedachten zijn bij zijn familie, Schreef Schwarzenegger in zijn eerbetoon aan de Oostenrijkse bodybuildinglegende. Hij was vriendelijk tegen ons, ook al waren we kleine tieners die net leerden tillen en hij was meneer Oostenrijk, voegde Arnie eraan toe.

Schwarzenegger herinnerde zich hoe Marnul hem en zijn vrienden inspireerde om uit te blinken. Hij was de leider van onze kleine liftstam, inspireerde ons en gaf ons een programma, schreef de Oostenrijkse eik. De fitnessgemeenschap verloor in februari echter weer een icoon.

A Jaren ’90 vrouwen bodybuilding-pictogram

Viervoudig Arnold Classic-winnaar Flex Wheeler maakte een van zijn vrienden bekend, collega-bodybuilder Tonya Ridder overleed in februari 2023. De professionele bodybuilder was een stralende ster van vrouwen bodybuilding begin jaren negentig. Ze won de Ms. International-wedstrijd van 1991. Knight werd op 22-jarige leeftijd ook vierde in de prestigieuze Ms. Olympia.

Echter, Ridder carrière kreeg een klap naast de afnemende populariteit van vrouwen bodybuilding. De bodybuildingkampioen was een bodybuilding- en fitnessicoon die speelde in het tv-programma American Gladiators. Ze had een uitzonderlijk atletisch vermogen en werd een idool voor vrouwen kijken om erin te komen geschiktheid.

Helaas verloor Knight haar langdurige strijd tegen Kreeft op 56-jarige leeftijd wordt herinnerd als een van de pioniers die hielpen vrouwen bodybuilding overleeft in de jaren 90. Dat was zij ook een van de de weinige bodybuilders uit de jaren 90 die succes vonden op televisie.

De schokkende ondergang van fitness-influencer Jo Lindner

De dood die de hele online fitnessgemeenschap op zijn kop zette, vond echter plaats op 30 juni 2023. Geliefde in Duitsland geboren en in Thiland gevestigde Mannen Lichaamsbouw concurrent Jo Lindners De dood zorgde ervoor dat de bodybuilding- en fitnessgemeenschappen diepbedroefd waren. Lindners Het overlijden kwam plotseling en greep de industrie met verdriet.

Terwijl Lindner meedeed, hij werd beroemd als een fitnessbeïnvloeder op sociale media. Fans wisten dat hij Joesthetics online heeft, en de bodybuilder had wereldwijd miljoenen volgers. Lindnder’s vriend, collega-bodybuilder Noel Deyzle, en zijn vriendin kondigden zijn plotselinge overlijden aan.

Ze legden uit dat Joestethics er prima uitzag en is gepland om bepaalde inhoud te filmen op de middag hij is gestorven. Lindner was bij zijn vriendin toen hij plotseling een aneurysma kreeg. Het fitnessicoon stierf in de zijne vriendinnen armen. De enige voorafgaande waarschuwing bleek een niet zo ernstige hoofdpijn te zijn die hij een paar dagen voor zijn dood had. Maar zelfs voordat fans het konden verwerken Joesthetiek na een overlijden schokte een nieuwe dood iedereen.

De controversiële dood van fitnessbeïnvloeder Justyn Vicky

Justyn Vicky was een fitnessbeïnvloeder, personal trainer, bodybuilder en voedingsdeskundige in één. Ondanks zijn ervaring en kennis stierf Vicky op 17 juli 2023 op tragische wijze op 33-jarige leeftijd. ging dood als gevolg van een bizar ongeluk tijdens het trainen in een sportschool in Sanur, Bali.

Vicky was op die noodlottige dag op zoek naar een PR en bereidde zich voor om 210 kg (460 lbs) te hurken. De 33-jarige nam voorzorgsmaatregelen door twee spotters te hebben die hem zouden helpen redden als hij faalde. Echter, de spooters kon niet hulp toen Vicky de lift niet haalde. Toen hij besefte dat hij kon niet hurken 460 pond het was te laat.

De fitnessbeïnvloeder viel voorover en de halter verpletterde zijn nek. Eén van de spotters deed zijn best om de halter van achteren te pakken, maar dat mislukte. Vicky werd gehaast naar het ziekenhuis en artsen voerden een operatie uit om de bodybuilder te redden. Hij raakte echter in coma en overleed de volgende dag.

Vicky’s De dood werd een enorme controverse toen beelden van de dodelijke mislukking van de sportschool opdoken. Velen voerden aan dat het ego van Justyn Vicky verdween, terwijl anderen erop wezen dat de spotters geen idee hadden wat ze deden. Toch zou juli nog meer slecht nieuws brengen.

Een Venezolaans bodybuilding-icoon

De Zuid-Amerikaanse bodybuildinglegende Gustavo Badell stierf op 13 juli 2023 vroegtijdig. De Freakin Rican nam het op tegen enkele van de grootste massamonsters die het bodybuilding-podium ooit heeft gezien. van Badell Het beslissende moment voor zijn carrière kwam toen hij derde werd op de Mr. Olympia van 2004 en 2005.

De bodybuilder hield stand tegen 8x Olympia-winnaar Ronnie Coleman en 4x kampioen Jay Cutler. echter, de pictogram Een vroegtijdige dood op 50-jarige leeftijd schokte de bodybuildingwereld. Terwijl van Badell De roem was vervaagd, Cutler en Coleman herinnerden zich hun Venezolaanse uitdager op sociale media.

via Imago

Jay Cutler sprak tijdens zijn podcast over Gustavo Badell. Deze man is erg hongerig en zeer vastberaden, wat een soort bedreiging voor mij was.zei Cutler. hij herinnerde zich ook hoe Badell daarna rende om hem te omhelzen hij versloeg uiteindelijk Ronnie Coleman wordt Mr. Olympia.

Britse bodybuildingster Neil Currey’s vroegtijdige dood

In september 2023 hoorde de fitnessgemeenschap van de schokkende dood van de Britse bodybuilding-ster Neil Currey. Currey was een toegewijde bodybuilder die jarenlang heeft gezwoegd om op het Mr. Olympia-podium te verschijnen. Fans verwachtten dat Currey in 2024 een triomfantelijke terugkeer zou maken. In plaats daarvan werd hij dood aangetroffen in zijn appartement in Sheffield.

Dat maakte voormalig coach Milos Sarcev bekend Currey’s sociale media doorgeven. Mijn laatste/beste herinnering aan hem was dit lachende gezicht nadat hij de New York Pro won en zijn levensdroom vervulde: kwalificatie voor de Mr. Olympia, schreef de voormalig Mr. Universe-winnaar. Currey’s de dood was schokkend omdat hij altijd opgewekt was.

van Sheffield Medico-Legal Center onthulde onlangs dat Currey stierf na een dodelijke dosis c*ca*ne en m*th. Wijlen bodybuilder ouders schreven dat Currey ste***ds had gebruikt om zijn lichaamsbouw op Olympia-niveau te bereiken. Ze geloven echter dat PED’s hem hebben gemaakt erg geïsoleerd en depressief.

Het bodybuilding- en fitnessicoon vertelde het in de loop van de maanden zelfs niet meer aan zijn ouders in de aanloop naar zijn ondergang. Na het overlijden van een rijzende bodybuildingster in september hoorden fitnessfans echter in dezelfde maand over de dood van een pionier.

De pionier van vrouwen bodybuilding en fitness

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

Op 8 september 2023 verloor Lisa Lyon op 70-jarige leeftijd haar lange strijd tegen maagkanker. Een paar dagen voor haar overlijden was het nieuws over haar verslechterende toestand opgedoken. Lyon was een pionier en pionier op het gebied van vrouwen bodybuilding. Ze werd de eerste IFBB Vrouw Wereldkampioen profs in 1979.

Naast het instellen van de benchmark voor vrouwen bodybuildingwedstrijden werd Lyon in de jaren 80 ook een fitnessidool voor vrouwen. Ze werkte ook samen met bodybuildinglegende Arnold Schwarzenegger voor een iconische fotoshoot om de sport te promoten. echter, de vrouwen fitnesspictogram verwijderd van concurreren.

ADVERTENTIE

Artikel gaat verder onder deze advertentie

Lisa Lyon zag bodybuilding als een kunst en later poseerde zelfs voor Playboy magazine. Ze acteerde ook op televisie. De IFBB nam haar in 2000 op in de Hall of Fame. Lisa Die van Lyon atletisch vermogen, charisma en charme lieten een blijvende indruk achter op Arnold Schwarzenegger ook. Ze is het beste. Ik hou van haar, Arnie vertelde TMZ ooit over Lyon.

Hoewel de fitness- en bodybuildinggemeenschappen vorig jaar veel iconen verloren, zullen hun bijdragen aan de sport voor altijd relevant blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *